1-3 werkdagen levertijd ✔ Unieke handgemaakte producten ✔ 9,7/10 klantbeoordeling
0
Winkelwagen
€ 0,00
Capiz schelpen

In onze webshop vind je verschillende artikelen die gemaakt zijn van Capiz schelpen. Maar wat zijn dit nou eigenlijk voor schelpen? We leggen het graag voor je uit.

Wat is Capiz?

Capiz schelpen zijn oesterachtige schelpen genaamd Placuna Placenta. Deze schelpen komen veel voor rondom de Filippijnen. Een andere benaming voor Capiz schelpen zijn pareloesters. Geografisch gezien is Capiz een provincie van de Filippijnen met uitzicht op de Sibuyan zee in het noorden. De schelp, die voor decoratieve doeleinden wordt gebruikt, is de buitenste schil van het mariene weekdier Placuna placenta, dat wordt aangetroffen in de ondiepe kustwateren van de Filippijnen.
Deze schelpen zijn niet bedreigd, dat betekent dat vissen naar deze schelpen legaal is. De schelpen laten bovengemiddeld veel licht door, daardoor werden ze vroeger ook wel gebruikt als raam in huizen. Opvallend is dat deze schelpen vrij rond en plat zijn, waardoor er veel verschillende producten mee gemaakt kunnen worden.

Hoe worden ze bewerkt?


Om bijvoorbeeld een windgong te maken in een opvallende kleur worden onze schelpen bewerkt in Bali. Ten eerste worden de Capiz schelpen goed gewassen. Voor kandelaars worden de gewassen schelpen in de gewenste vorm gesneden en eventueel gekleurd. Hierin wordt er voor gezorgd dat het transparante van Capiz behouden wordt. Vervolgens worden de schelpen aan elkaar gemaakt met bijvoorbeeld nylondraad. Voor sommige artikelen wordt de Capiz eerst verwarmd en in de juiste mal gevouwen zodat ze vervormd kunnen worden. Hierna wordt het gedroogd en geborsteld met niet-giftige hars ter versteviging. Als ze droog zijn, worden ze geverfd.

Verschillende decoratie artikelen met Capiz


Er zijn veel verschillende decoratie artikelen die gemaakt worden met behulp van Capiz schelpen. Een van de meest populaire zijn:

Capiz schelpenlamp

Bij Ibiza Sfeer hebben we Capiz schelpenlampen in verschillende afmetingen en kleuren, van 75 centimeter lengte tot wel 100 centimeter lengte. Wanneer je de lampen buiten ophangt zal er door de wind een vrolijk gerinkel ontstaan. Natuurlijk komen ze ook binnen in huis prima tot hun recht. Door de verschillende felle kleuren brengen ze een vrolijke sfeer in elke ruimte. Ze worden geleverd exclusief lichtbron.

Capiz schelpenschaaltje

Ook erg leuk zijn onze Capiz schelpenschaaltjes. Schaaltjes gemaakt van Capiz schelpen in verschillende kleuren en maten. Met hout en zonder hout. Ze hebben allemaal een prachtige parelmoer binnenkant. Erg leuk om mee te decoreren.Met een heerlijk geurend Amber blokje bijvoorbeeld op badkamer en toilet, of om je sieraden op te leggen op je kaptafel. Kortom op meerdere manieren toepasbaar.. Ook deze zijn in verschillende kleuren en maten verkrijgbaar. Van 14 tot wel 22 centimeter lengte. Volledig handgemaakt.

Capiz windgong

Een echte eyecatcher in jouw tuin, bijvoorbeeld onder de overkapping, is een Capiz windgong. Dankzij de felle, vrolijke kleuren creëer je direct een relaxte Ibiza Sfeer in jouw tuin.
 

Schoonmaken

Wanneer je Capiz schelpen vies zijn geworden kan je ze schoonmaken. Dit kan je gemakkelijk doen met een sopje en een doekje. Het is niet nodig om met zware schoonmaak middelen aan de slag te gaan. Ook raden we het zeer af om de Capiz schelpen lang in water te laten weken, dit kan ten koste gaan van de kleur. Stop ze ook zeker niet in de vaatwasser/wasmachine.

Wil jij ook handgemaakte decoratie artikelen gemaakt van echte Capiz schelpen?
Bekijk alle Capiz artikelen!

 

    27-06-2022 20:00     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Neem direct contact op


Bel: 06-13503456 

Mail;Info@ibizasfeer.nl 

Beoordeling


Inschrijven voor de nieuwsbrief
Aanmelden
Alle bedragen zijn inclusief btw

Powered by CCV Shop software webshop

Door gebruik te maken van onze website accepteert u onze cookies